Jak naučit mluvit papouška?

04.06.2012 19:31

Nikdo neví proč, ale papoušci se prý nejraději učí vulgární slova a nadávky. Ti zvlášť učenliví navíc přesně napodobí i intonaci vašeho hlasu, takže pozor na to, co před ním říkáte! Mohlo by se stát, že jeho první věta, kterou pronese, vaši tchýni opravdu nepotěší…

Naučit svého papouška mluvit je sen snad každého chovatele. Jenže s těmito ptáky je to stejné, jako s lidmi. Někteří nadání mají, jiní ne. Blesk.cz vám poradí, kteří papoušci jsou nejučenlivější a jak je začít učit mluvit.

Kteří papoušci jsou nejučenlivější?

Obecně platí, že mluvit se naučí papoušci s masitým jazykem. Na rozdíl od lidí nemají hlasivky a právě s pomocí jazyka dokonale imitují zvuky, které slyší. Zkušení chovatelé také tvrdí, že čím větší pták, tím více slov i celých vět se naučí. Velmi hovorní jsou například kakadu, žakové, amazoňani, alexandři, loriové, senegalci, pyrury, nebo papoušci ara.

Mluvit se naučí jen ti ochočení

Když si budete svého nového kamaráda pořizovat, nespoléhejte na zverimexy a hobbymarkety. Tam pořídíte ptáčka, kterému se nikdo příliš nevěnoval. Mluvit s vámi bude jen papoušek, který je na lidi zvyklý a nebojí se jich. Proto ho raději kupte u chovatele, který ho už dokrmováním naučil sedět na ruce.

 

Začínáme s vyučováním: 10 kroků, jak na to

1) První radou je trpělivost. Pokud se váš papoušek nerozmluví po pár dnech, nevzdávejte to! Někteří se své první slovo naučí až po roce i déle. O to jsou potom upovídanější.

2) S výukou začněte nejlépe pozdě odpoledne nebo večer. Je pro ni nutný klid, proto vypněte rádio i televizi.

3) Vyberte si první slovo, které chcete svého miláčka naučit. Papouškům se nejlépe vyslovuje takové, které obsahují samohlásky e, i, u. Mělo by být jednoduché a zvučné.

4) Toto slovo neustále opakujte klidným, vlídným hlasem.

5) Vyslovujte ho pečlivě a zřetelně.


6) Papoušek vás začne napodobovat a pokoušet se slovo říct. Až ho poprvé zopakuje správně, nezapomeňte na odměnu!

7) Učení dalších slov už je snadnější. Papoušek jen musí vnímat vaši radost z pokroků, kterých dosahuje.

8) Papoušci si umí dát do souvislostí slova ze situacemi, ve kterých se vyslovují. Můžete je naučit přivítat návštěvu, pokárat dítě nebo poděkovat za pamlsek.

9) Počítejte s tím, že váš spolubydlící umí dokonale imitovat nejenom slova, ale i další zvuky. Dobře se pobaví tím, že vás vystraší zvukem sirény, donutí vás běžet k telefonu nebo jít otevřít dveře, i když to „zvonil“ jenom on.

10) Papoušek je tvor, který ve volné přírodě žije v hejnu. V zajetí mu proto parťáka musíte dělat vy, jinak se bude nudit a strádat. Umí se ale také fixovat jen na jednoho člena rodiny. Pokud si tedy oblíbí vašeho partnera a vás bude ignorovat, smiřte se s tím.

Daří se Vám učení ?

Datum: 05.06.2018

Vložil: AlbertidOdy

Titulek: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate related is an essential part of a male's reproductive :. It secretes fluids that assist the transportation and activation of sperm. The prostate gland is situated just while watching rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, it is almost always really really irritating and inconvenient for your patient as his urinary product is directly affected.

The common prostate medical problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also known as prostatitis, is easily the most common prostate-related condition in men younger than 55 years of age. Infections of the prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common of all varieties of prostate infection. It is due to bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients may experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to help remedy the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is really a condition connected with a particular defect in the gland along with the persistence presence of bacteria inside the urinary tract. It can be due to trauma towards the urinary tract or by infections via other regions of the body. A patient may experience testicular pain, small of the back pains and urination problems. Although it is uncommon, it could be treated by removal of the prostate defect followed by making use antibiotics and NSAIDs to deal with the inflammation.

Non-bacterial prostatitis accounts for approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not even to ascertain the causes of these conditions. Some researchers think that chronic non-bacterial prostatitis occur due to unknown infectious agents while other believe intensive exercise and high lifting might cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an appropriate meals are important. These are some from the actions you can take and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for health and wellness and it'll also keep your urinary track clean.

2. Some studies advise that a number of ejaculations each week will prevent cancer of prostate.

3. Eat red meat in moderation. It has been shown that consuming greater than four meals of beef weekly will increase the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an appropriate diet with cereals, vegetable and fruits to make sure sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most significant measure to consider to make certain a wholesome prostate is always to opt for regular prostate health screening. If you are forty years of age and above, you must choose prostate examination at least one time annually.

Datum: 28.02.2018

Vložil: Realtoltek

Titulek: Jeden nebo dva papouši ???

Zdravím, chci si pořídit Žaka. Je pro něj lepší aby byl sám nebo bude mít raděj společnost ?

Datum: 13.11.2016

Vložil: andrea pospíšišilová

Titulek: jak naučit ptáky mluvit

já chci vědět jak naučit andulky mluvit

Datum: 06.10.2017

Vložil: Franta Vomáčka

Titulek: Re: jak naučit ptáky mluvit

Andulky jsou velice učenliví, a velmi hovorni ptáci. Tu moji jsem naučil mluvit asi po dvou měsících. Chce to trpělivost. Opakujte ze začátku stále jedno slovo dokola s přestávkami cca 5 vteřin, po dobu asi deseti minut. Dele to nemá cenu, protože to andulku přestane bavit. Nejlépe se naučí mluvit sameček. Dneska s tou mojí normálně komunikujeme. Andulky se učí poměrně rychle. Přeji mnoho úspěchů.

Datum: 16.12.2014

Vložil: Martin

Titulek: Charlie(žako) je super, mluví, baví ho to a nás tím baví taky:-)

Když přijdu do pokoje, kde pobývá Charlie, otevře mi vrzáním dveří i když nejsou zavřené, to fakt vždycky, pak pozdravím ,,ahoj Charlie(čárlí)´´ třeba minule odpověděl ,,Co?´´ a hned poté ,,Čárlíček´´. Říkám ,,Charlie!´´ ty hajzlíku jeden a jdu mu dát slunečnicové, nebo dýň.semínko. Umí Trempíku na psa(Tramp) zavolat, mňoukat jako kočka(Sněhurka) a dva kocouři, na mojí přítelkyni zavolá ,,Moniko?´´ že si oba dva myslíme, že ji volá její sestra Peťa, ale on to Charlie.Teda vlastně -Čárlíček- náš šedočervenej miláček oVo :o)

Datum: 22.07.2012

Vložil: Libor

Titulek: našemu Žakovi jsou 3 měsíce u nás je přez týden a už povídá ahoj žako a další slova kterým úplně nerozumím ale máme z nich velkou radost

Našemu jsou 3 měsíce až mluví :-))) suuuper bude asi moc šikovnej

Přidat nový příspěvek