Máme holku žaka Elinku, má 7 měsíců a zhruba měsíc a půl jí narostl zobák (který měla od chovatele zabroušený). Má teď jakoby dvojitý zobák - ten nový je delší a do špičky a na něm jakoby byl nalepený ten původní. Je to normální? Taky vydává jen pár zvuků a ne a ne mluvit. Přitom jí stále opakujeme asi 5 slov dokola. Proč nemluví? Poraďte. Díky.
Diskuze
Datum: 04.02.2015
Titulek: Re: žako převoz
To je nejlepší jít se zeptat na veterinu, oni budou vědět, jaká vyšetření a papíry budou nutné.
Datum: 25.01.2015
Titulek: žako převoz
Dobry den,prosim poradi mi někdo,kdyz si chci koupit papouska žako a potřebuji ho převest do Svycarska?A jake doklady potrebuji?Moc dekuji za radu.
Datum: 13.01.2015
Titulek: krmení
Dobrý den hodně dlouho jsem kupoval krmení Toppers ale už 2 měsíc jej nemůžu nikde sehnat poradí někdo kde se dá objednat moc díky
Datum: 22.01.2015
Titulek: Re: Re: Koupě žaka
Děkuji za odpověď, moc mi pomohla. Zatím jsme ještě žádného nepořídily,pořád pročítáme literaturu a sbíráme zkušenosti, Chceme papouškovi dopřát co nejlepší život. Ještě jednou děkuji,jste moc hodná. Kdyby mě ještě něco napadlo tak se určitě ozvu.
Titulek: Re: Koupě žaka
Dobrý den,
mám žaka - tedy slečnu Žakelínku 1 rok, a chodíme s manželem do práce. K tomu všemu i nepravidelně, na směny a holčičce to nevadí. Prostě po práci jsme jen její. Někdy má s námi holt prodlouženou do noci, jindy si nás užívá celý den. A dovolená? - naprosto v pohodě. Jen musíte mít vhodnou přemísťovací klec, kterou snadno přenesete do auta a do hotelu, mít vybraný hotel, kde tolerují mazlíčky, zvyknout na cestování hned miminko a ještě doporučuji bateriový kuchyňský vysavač. Na cestách se fakt hodí. Na Žakelínce nepozorujeme žádnou psychickou újmu, spíš naopak. Jí prostě stačí, když má nás, svoje hamání a pak je spokojená všude. Jezdíme i do zahraničí. Zrada by byla klinatizace - tu nepouštíme. Klidně se ptejte na další věci, nemám problém poradit apod. milenavrabelova@seznam.cz
Datum: 11.01.2015
Titulek: Koupě žaka
Dobrý den, s přítelem přemýšlíme nad koupí žaka. Pečlivě všechno studujeme. Na dovolenou nejezdíme, jsme pořád doma, jen chodíme do práce. Tímto se chci zeptat jestli je opravdu žako tak náročný, že si ho můžou pořídit jen lidi co jsou pořád doma a nechodí snad ani do práce. Uvědomujeme si, že je časově náročný, ale jelikož nemáme žádné koníčky, ani děti, tak si myslíme, že by se u nás neměl vůbec špatně. Jo a je pravda že většinou samička spíš přilne k chlapovi a obráceně? Nebo je to jedno? Předem děkuji za všechny odpovědi
ainez14@seznam.cz
Titulek: Re: pujceni papouska zako?
V žádném případě. Papoušek musí mít páníčka u sebe.
Datum: 07.01.2015
Titulek: pujceni papouska zako?
dobry den,
potrebovala by som na jeden umelecky projekt papouska, ktory by vedel vyslovit (a opakovat) 2 slova. projekt sa bude odohravat tento rok na podzim asi 1 mesiac (papousek bude v tom case zit volne vo velkom vystavnom priestore a bude mat denne pecovatele). viete mi prosim poradit kde by som si pohla "pujcit" za poplatok papouska, ktory bude vopred nauceny opakovat 2 slova? pripadne kontakt na nejakeho "cvicitela"? pripadne rady a kontaky mi poslite prosim emailom. dakujem vopred.
aneta
amc055@email.cz
Datum: 29.11.2014
Titulek: Pozustalost
Zdravím chtěl bych se zeptat.Zůstal mi doma jeden papoušek Rozela penant je ještě mladá asi 9 měsíců jestli by se snesla s Žakem nebo jestli můsí mít svou vlastní klec moc díky