Diskuze

Datum: 21.06.2014

Vložil: Dagmar

Titulek: Re: Nepořádek

Jestli nemáte zkušenosti s chovem krotkého papouška v bytě, pak budete občas bojovat se stavem zoufalství. Žakové jsou chytří - ale právě proto se stále něčím zabývají. A protože jejich pracovním nástrojem je zobák, tak mimo klece ním vše zkoušejí - a pokud se to dá rozebrat a rozcupovat, tak to s velký zaujetím i udělají. Neskutečně je přitahují zejména různá gumová těsnění, dřevěné a plastové úchyty, klávesnice počítačů. tlačítka ovladačů, kabely... ten výčet by byl hodně dlouhý. A než se naučí, co nesmí, mohou způsobit lokální spoušť. I když se naučí, že něco nesmí, i tak se nemůžete spolehnout, že nevyužijí nestřežené chviličky. Papoušek není kočka, která má svůj píseček. Po roku dost důrazného tréningu náš žako teoreticky ví, kam to má odletět "upustit", někdy se sám za to i pochválí "šikulka", ale stejně mu to nebrání to občas nedodržovat. Když nemá svůj den, tak to ignoruje úplně a zanechává vizitky téměř kdekoli. A to má v každé místnosti na to určený stojan s bidlem, protože očekávat, že si "odskočí" na jedno místo v jiné místnosti je - myslím si, přehnaně naivní očekávaní.
Jestli je pořádek pro Vás důležitý a lítání s koštětem, vysavačem a mopem není zrovna tou nejzábavnější a nejoblíbenější činností, rozhodnutí mít žaka fakt dobře zvažte. Já vím, v těch příbězích, na těch videích jsou to tak úžasná stvoření... jenže ani příběhy, ani videa neodhalují, že krotký žako si vyžaduje hooodně času, nervů a výdrže (téměř jako dítě).

Datum: 05.06.2014

Vložil: Adéla

Titulek: Nepořádek

Dobrý den chtěla by jsem si pořídit žaka šedého a tak by jsem se chtěla zeptat nějakého chovatele jaký dělá nepořádek a hlavně jestli se dá naučit aby se vyprazdňoval jen v kleci ??

Datum: 03.05.2014

Vložil: Pavla

Titulek: Re: souzití žaka s jiným papouskem

Chtěla jsem se zeptat mám 8letého Žaka kdybych si chtěla k němu pořídit druhého jak by se snášeli a jak by měl být starý???

Datum: 15.04.2014

Vložil: jitka

Titulek: souzití žaka s jiným papouskem

prosim poradi mi někdo,mam rok papouška senegala,a dnes jsem poridilarocniho žaka,myslím moc klidne povahy,myslí někdo če treba casem bude možné aby tito dva papoušci byli v jedné volieře?

Datum: 15.03.2014

Vložil: stana

Titulek: změna v chování

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné aby žako změnil povahu ,když přítel prošel kolem klece tak se moh zbláznit a ted je jak vyměněný veme ho na ruku hladí ho , změna nastala během pár dnů

Datum: 12.09.2014

Vložil: Dáša

Titulek: Re: Re: Náš Gino

Já jsem svého Alberta učila a stále učím na prst a ruku tak, že trpělivě stojím o kus dál a do zblbnutí volám Bertíku pojď sem, pojď za mnou až do té doby než nepřiletí, pak ho odměním a zkoušíme to znovu :-) Chce to čas a trpělivost. Někdy se mu nechce vůbec nic a je tvrdohlavý jak to čtyřleté dítě.

Datum: 14.06.2014

Vložil: traviatta11@seznam.cz

Titulek: Re: Re: Náš Gino

se stříkáním bych moc nespěchala. Ani ve volieře to nejde jak chce člověk. Mohou to brát jako trest za něco. Jen Když prší tak vylezou všichni a řádí. I ve velkém vedrupřed jemnou sprchou zalezou někdy se nechají v podvečer osprchovat. Asi musí mit prolet aby oschnul a zapařil křidílka. zvířatka jsou moc chytré. dejte jim hlubokou asi 20cm x30dl.,,vaničku" a měnit vodu v horku každý den i na pití. Nejlepší by bylo kdybyste ho mohli dát za deště na balkon i skleci. Pozor na ostré slunce a teploty. papoušek musí mít stín !!!

Datum: 21.04.2014

Vložil: Petra

Titulek: Re: Náš Gino

Dobrý den, máme pobodný problém. Máme žaka, který má 11 měsíců a snažím se ho naučit na ruky. Je přítulný, nechá se pohladit, dá pusinku, vezme si pamlsek, ale nechce jít na ruky, rameno... A tak samo jsme na tom s koupáním. Umyje se sám v misce s vodou na pití, ale nechce se nechat postříkat .... Našli jste už, prosím, nějaký systém jako ho to naučit. Jedná se mi hlavně o to, aby šel přímo na ruky, aby se nebál... Děkuji.

Datum: 21.02.2014

Vložil: Anna

Titulek: Náš Gino

Dobrý den, máme pěti měsíčního žaka, už nám prozpěvuje, napodobuje pískání, štěkání, ale ještě nechce povídat, máme trošku problém s tím, že když ho chci pohladit já ( starám se o něj, čistím klec, krmím... ) tak útočí a klove, je to někdy bolestivé a trápí mě to, snažím se nepolevovaat a nebát se ho, na manžela je v podstatě mírnější...nevím, zda je to samička či samec?? Dá se to ještě napravit, nebo bude stále takto agresivní? Pouštíme ho denně minimálně na hodinu až dvě, povídáme si, zpíváme mu, hračky mu vyrábím, dostává laskominy, ovoce, zeleninu...má vše. Někdy přemýšlím, zuda není i rozmazlený? Poradí mi někdo? Dále máme potom problém s koupáním, ani umyvadlo, vana, sprcha a kropení se mu nelíbí, ve voliéře má i vodu.... nic z toho nechce. Co změnit? Děkuji Anna

Datum: 19.01.2014

Vložil: Adéla

Titulek: klec

Dobrý den,mám ručně dokrmeného Alexandra malého.A potřebovala bych zjistit jestli ho můžu dát s Žakem kongem do voliery pro Žaka.

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>

Přidat nový příspěvek