Diskuze

Datum: 01.08.2015

Vložil: Milena

Titulek: Změna chování papouška žako

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat na radu v případě změny chování papouška.Sedí na bidélku a vyvrací hlavu dozadu,ačkoli zná a umí spoustu frází,tak ted prakticky vůbec nemluví,ztrácí rovnováhu,méně žere,stolice do hněda řidčí.Chystám se k veterináři,ale byla bych ráda,kdyby mi někdo poradil.děkuji za radu

Datum: 30.10.2015

Vložil: Martin

Titulek: Re: Žako nechce přijmout členy rodiny

Vše podstatné již bylo řečeno výše. Žako sice žije v hejnu, což je nyní vaše rodina, ale hlavně v páru. Ostatní členy bude minimálně zpočátku ignorovat a pokud budete tlačit na pilu, tak i napadat. U nás to trvalo cca 8 let, pak se to samo zlomilo, při bouřce, kdy měla strašný strach a přiletěla k tomu, kdo byl nejblíž, což byla zrovna partnerka a nechala se od ní zlehka pohladit, což bylo do té doby naprosto nemyslitelné. Byla to vlastně náhoda. Již není agresivní, nechá se přenést, napije se z pusy, ale třeba za hlavičkou se podrbat od partnerky stále nenechá, to je až příliš intimní záležitost, na které ma privilégium jen její druh, kterého tedy supluji od počátku já.

Datum: 14.08.2015

Vložil: V.K.

Ljuba to napsala zcela správně. My jsme pořizovali žaka už s vědomím, že se jedná o papouška, který tuto vlastnost má a je to jeho přirozenost. Já jsem naší samičku ručně dokrmoval. Byla (a je !!) to můj mazel a ostatní členy rodiny většinou ignorovala. Agresivní byla na nejmenšího člena rodiny - tady se chováme hodně důrazně a za "odměnu" jde do klece. Změna nastala po dvou letech, kdy změnila preference a najednou si začala více budovat vztah se ženou a mne začala "lehce" přehlížet. Žako liberijský tuto změnu "orientace" údajně zcela postrádá. Je to celé o trpělivosti a vědomí, že vlastně hodně dlouho budete mít doma neustále tříleté dítě - se všemi klady i zápory. Holt děcko....

Datum: 04.07.2015

Vložil: Ljuba

Źako si může oblíbit jednoho člena rodiny, ostatní bude třeba tolerovat, ale nemusí se chovat k ostatním tak, jako ke svému oblíbenci. Každopádně pokud si ho nebude manžel všímat, jak to chcete řešit, když nebude vás a děti přijímat? Dáte ho pryč? Žako není hračka pro děti, je to zvíře a velmi chytré. Pokud mu nevyhovuje Váš režim rodiny, nebo se mu nebudete věnovat, tak bude stresovaný vždycky...

Datum: 16.05.2015

Vložil: Lenka

Titulek: Žako nechce přijmout členy rodiny

Dobrý den,
přinesli jsme od chovatele ručně dokrmené mládě(kluka),když jsem za ním jezdila nechal jse pohladit vše v pořádku. Od prvního dne co je doma preferuje pouze manžela,na děti a mě je agresiví a klove.¨Vůbec nevíme co dělat,jsme z toho neštastní. Má si ho manžel nevšímat? Prosím poradte jak tuto situaci řešit,aby nebyl stresovaný.
Děkuji

Datum: 15.05.2015

Vložil: Zdeněk

Titulek: Žako

Dobrý den,mám dotaz který je asi na delší článek,tak se pokusím ho zkrátit.Máme Žaka cca 8 let,ke mě a k mamce se chová ruzně,mamka ho muže hladit atd,ale já zase mužu dělat věci co ona nemuže,přenáším ho z jeho hlavní klece,do menší klece,kde ho dáváme k babičce aby nebyl sám,a to je ten problém.Dělám to několik let a vše bylo většinou v pohodě,zpátky zase kolem večera jde do hlavní klece a to tak že mu nastavím ruku a přenesu ho tam.Ted ale poslední dobou,cca 3 měsíce,nechce do malé klece a drží se ruky,prstu a neodpustí si klovnout do prstu a to dost surově,nechce ani tam a večer ani zpátky,kde už má přichystané jídlo.Nevím proč to dělá,ale z ruky ho jen tak nedostanu a začne klovat.Mamka ho většinou přenáší na ramenu a někdy to funguje ale někde taky nechce od ní jít.Dělá to každý den a pravidelně,je dost na nás zvyklý a mamce se stalo,že už jí taky občas klovnul až do krve.Nevíme si rady a děkuji za každou radu

Titulek: Re: Mám hledat partnera, když snáší vejce?

I naše holka má nejoblíbenější místo šuplík a ne jeden, taky kartonové krabice různě ve skříních. Dáváme jí tam vždy nějaký tlustý katalog a ona si z něj dělá hnizdo (vejce nesnáší). Vydrží tam klidně několik hodin, ale je tam zpravidla, jen když nejsme doma. Dva šuplíky vám neobsadí, jelikož sameček hnízdo stavět nebude. Pořídit druhého papouška je obrovské dilema. Pokud si na něj zvykne a přijme za partnera, tak vy půjdete zcela mimo její zájem a to navždy. A pokud ho nepřijme, jako že teď je asi fixovaná na někoho z vás, tak co pak s ním? Není to spotřební zboží, které je možné vrátit či na aukru za korunu nechat jinému. Mimochodem papoušek není pro legraci, je to v prvé řadě doživotní závazek a to, že se s ním občas i pobavíte, berte spíš jako bonus.

Datum: 14.05.2015

Vložil: Zuzana Makyčová

Titulek: Mám hledat partnera, když snáší vejce?

Dobrý den, náš žako má 16 let a od svých 15 let začala snášet vejce. Od té doby, co snáší, sedí od rána do večera v šuplíku, který si obydlela a vystlala novinami. Není s ní už žádná legrace, z šuplíku vyleze jen v noci na spaní a přes léto na zahradu.. Nyní řešíme, zda jí máme sehnat partnera a pokud ano, jak starého. Slyšela jsem, že si nemusí sednout, pak by se nám také mohlo stát, že budeme mít obsazené šuplíky dva.. Jenže aby nám papoušek seděl dalších 40 let v šuplíku, na to je mi ho zas líto. Moc děkuji za radu.

Datum: 27.01.2016

Vložil: kujbik

Titulek: Re: pohlaví

zkušený chovatel to pozná. buď podle.stavby těla nebo postaveni v odchovu... ale může se i mýlit... lepší je opravdu udělat test... druhá věc většinou se upnou na osobu druhého pohlaví.ale u nás to je prave naopak

Titulek: Re: pohlaví

Žádné, dá se poznat pouze odběrem krve.

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>