Diskuze

Datum: 21.01.2017

Vložil: Soňa

Titulek: Miško :)

Prosila by som o radu... odpovedá tu perfektne Martin... Máme jeden a pol ročného žaka Miška ktorého máme doma presne rok a milujeme ho nadovšetko... spieva nám napr.pesničku ktorú som pospevovala denne a mnoho krát ...najskôr ma len počúval a teraz ju vie pískať a aj slovami spievať tak jej rozumie, že keď ja začnem a tam kde prestanem tak on dokončí. To isté robím pri slovách stále dookola rozprávam a teším sa, lebo sa to oplatí. Začal sám od seba postupne opakovať všetko čo počuje vie kakať na miestach kde sú na zemi noviny, keď padne hovienko, povie fúúj Miško kakal ... vie už 58 slov, ktoré začína pekne spájať do krátkych viet. Ale moc ma trápi - síce máme veľký byt 70m ale bez balkónu a chcela by som ho zobrať von,napr. do auta segra býva v Jizerkách v Hejnicích má nádhernú záhradu a už rok som u nej nebola lebo neviem, ako nato. Miško sa bojí a za svet nechce z bytu. Dávame ho k trojdielnemu oknu pozerá von, ale z bytu ho nemôžem dostať. Kúpili sme velku prenosnú klietku pekne do nej ide, ale ako vidí otvorené dvere, ako by ho čerti naháňali nie a nie von tak sa bojí ach bože.. no ako na to...

Datum: 25.01.2017

Vložil: Martin

Titulek: Re: Miško :)

No, tak my jsme na tom stejně. Hodně lidí má zažitou představu, že papoušek je nejraději venku, ve volné přírodě, jelikož z ní vlastně původně pochází. Je to stejná blbost, jako si někdo myslí, že se má báječně v kleci, jelikož klec prostě k papouškovi patří. Za prvé, Žako je především nejraději u svého partnera, kterým je v domácích podmínkách většinou člověk. Za druhé, je to většinou strašná "konzerva", čili se velimi těžko zvyká na cokoli nového, vč. prostředí. Někdy mu stačí dát do klece novou hračku a je vymalováno, vůbec do ní nevleze. A co pak venkovní prostředí! Pokud nechce, nenuťte ho. On je spokojený doma, s vámi. My to dřív taky zkoušeli, ale jak jsme šáhli po přepravní kleci, začala se třást a nejraději by se někdy schovala, jenže nebylo kam (máme stejně velký byt a bez balkónu, jako vy). Teď je klec už roky ve sklepě, bez využití. Pokud jej i tak ven vezmete, hlavně ať vás ani za nic nenapadne jej pouštět na volno, byť se vám to bude znát po všech stránkách bezpečné. Stačí jakýkoli nečekaný impulz (velký pták na obloze, bouchnutí čehokoli někde v dáli, cokoli), lekne se, vezme kramle a už se vám NIKDY nevrátí (nemá orientační smysl), tedy pokud náhodou nepřistane někde poblíž na stromě nebo střeše domu (mluvím z vlastní zkušenosti). Ani v žádném případě nezastřihávat křídla, je to mrzačení, byť ho to fyzicky nebolí.

Datum: 27.10.2016

Vložil: Jarča

Titulek: Žako

Ahoj, poprosila by som o radu, názor.
Mám 8 mesačného Kubka, ručne dokrmovaný, ešte keď som si ho doniesla domov krmila som ho aby sme sa zkamarádili.
Je zlatý, všetko pozoruje, má rád hračky,....
Všetko OK, až na to, že si nedá na seba siahnuť, pamlsok si zoberie v kľude ho pri mojej prítomnosti zje. Keď mu dám ruku k nohám, aby si na mňa vyliezol sekne ma do krvy. Netrestám ho, nekričím. Počas dňa je pustený do klietky ide až večer sám. Už začína napodobňovať zvuky. Kde robím chybu? Nepadla som mu do oka? Dík Jarča

Datum: 18.11.2016

Titulek: Re: Žako

Dejte mu čas, u nás je občas ruka problém i po 15 letech. Záleží na situaci, náladě atd.. Hlavně to nehroťte, netlačte na pilu, jinak se to otočí proti Vám.

Datum: 01.12.2016

Vložil: Jarča

... odpoviem si sama, trpezlivosť, trpezlivosť,......
Od 27.10.2016 sa už Kubo nechá pohladiť keď má ovšem náladu a rozpráva Kubo, Kubo, Kubo.
Sme proste šikulky. Zvládneme to.
Prajem Vám krásné sviatky.

Jarča

Datum: 24.05.2017

Vložil: Artur

Dle p. doktorky přes ptáky máte asi samičku. Manžel mi kupil Artura. Jeho něžně líbá a mě trhá vlasy a kusy masa z těla :-)). Takže jsem dopadla jako vy. Pohlaví se dá dnes určit i DNA nebo endoskopicky. DNA je dražší, ale čemu to pomůže, oni se milují a já jsem zůstala "na ocet". :-)

Datum: 15.10.2016

Vložil: Anka

Titulek: Čistota

Zdravím vás. Můžete mi prosím poradit jak naučit mího Boba kakat na jedno místo?Co mu mám říkat a co dělat?Mám 3 měsíce starého Žáka.Když ho dám na zem tak si všude upustí.Děkuji za radu.

Datum: 26.10.2016

Titulek: Re: Čistota

Papoušek není kočka. Je třeba se tomu přizpůsobit. Místo koberců lino nebo vinil podlahu a hned to utřít vlhkým ubrouskem, jinak se Vám tam časem vyžerou fleky. Kdy přesně bude kadit se dá vypozorovat. Většinou je to po nějaké klidové pouze (spánek, odpočinek atd.) s následnou náhlou aktivitou (let, běh apod.).

Datum: 06.10.2016

Vložil: Petra

Titulek: chemisole

Dobrý den, prosím Vás můžete mi poradit jak nadávkovat do pití přípravek chemisole na odčervení?Tomu návodu prostě nerozumím, kdyby tam bylo dejte 10 kapek na 1l vody nebo tak.Místní veterinář se papoušky nezabývá a tak nevím abych neudělala něco špatně.
Je to žako kongo jsou mu dva roky a váží 400g.
Předem moc děkuji.

Datum: 26.10.2016

Titulek: Re: chemisole

Najděte si veterináře, který se papoušky zabývá. Když chcete radu ohledně barvení vlasů nebo manikůry, taky nejdete do pneuservisu.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>